Segments

Descobreix els segments que formen els millors ports i murs de la vegueria del Penedès

Altimetria Castell Sant Marti Sarroca

Coronant el poble penedesenc de Sant Martí Sarroca, hi trobarem el castell que porta el nom del poble i l’esglèsia de Santa Maria.

Pujada molt explosiva que va de més a menys, amb unes rampes finals que s’enfilen fins a un pendent de 12% i amb algun tram empedrat.

Sortint de Sant Martí Sarroca, ens enfilarem cap al conegut mirador Miravinya Balcó del Penedés, on podrem gaudir de una vista de postal. Les últimes rampes es faràn llargues després de l’alt de Font-Rubí, una de les pujades més llargues per al ciclisme de tot el Penedès.

La bodega dels caves Freixenet ens despedirán de Sant Sadurní d’Anoia per a començar la pujada dels Casots, últim port de la etapa de l’Alt Penedès.

Apropant-se als 4 quilòmetres de longuitud, el seus primers 500 metres ens calentaràn les cames per a seguir avançant en un port amb una pendent que va decreixent a mesura que avancem constantment.

Un dels majors destins per al ciclisme de tota la vegueria del Penedès. Pujat en diverses ocasions per la Volta a Catalunya, la carretera ens brindarà un dels millors paisatges de tota la Volta al Penedès.

Amb els seus 7 kilòmetres de distància i la seva constant pendent, ajudaran escalfar les cames d’aquells ciclistes que s’enfrontin al territori del Penedès.

El Coll d’Arca, amagat entre els arbres de la Serra del Montmell, ens transportarà a un ciclisme del passat amb el seu asfalt trencat i el silenci de la zona.

Aquesta pujada farà pagar car a aquells que pensen que el 3,6% de pendent mitjà que té el fan una pujada fàcil: la petita baixada amaga les constants rampes que voregen el 10% i acaben amb uns terribles 13% que faran cremar les cames a més d’un.

Sempre al costat de la C-51, el coll de la Rubiola o de Santa Cristina ofereix un segment tranquil amb un asfalt en unes excel·lents condicions que deixaran córrer a la bicicleta.

Amb una pendent constant al gairebé 5%, no suposarà un repte massa difícil sobretot per aquells cicilistes que els hi costi poc pujar a un ritme sostingut tota la estona.

El coll de la Font del Benet es divideix en dos clars sectors de fortes rampes amb un petit descans per a preparar-nos pel següent, tot això enmig d’una estreta carretera que recorda a aquelles clàssiques del ciclisme del nord d’Europa.

Les rampes per sobre del 9% ens farà estrènyer les cames per a l’últim gran repte d’aquesta etapa.

El Rat Penat té la categoria de ser la pujada més difícil que podem trobar per la zona del Penedès i una de les majors pujades de tot el ciclisme de la província de Barcelona.

Les magnífiques vistes que el colós del Rat Penat ens ofereix del mar Mediterrani és el testimoni del sofriment dels ciclistes que s’atreveixen a desafiar els seus infinits trams per sobre del 10% i les seves rampes màximes per sobre del 20%. Sense dubte, el repte ciclista definitiu de la vegueria del Penedès.

Dintre del ben mig del parc natural del Garraf, unint la Plana Novella i Olivella, s’hi troba el Coll de Can Grau.

Pujada curta, però explosiva, amb la duresa més gran a la seva meitat, ens conduirà per carreteres poc transitades i amb algun tros de ciment que només fa que augmentar la duresa d’aquest coll al ben mig del bosc.

Fent una petita incursió la veïna comarca de l’Alt Penedès, visitarem un dels murs per excel·lència del territori: la pujada al Castell d’Olèrdola, una de les seus del museu d’arqueologia de Catalunya.

De més a menys, els primers 500 metres seran aquells que marcaran la diferència, amb trams per sobre del 10% i amb gairebé tota la ruta a les cames, aquest mur pot acabar amb els nostres últims grams d’energia.